FAQ

Onderberg Makelaardij meest gestelde vragen

We hebben een opsomming gemaakt van de meest gestelde vragen. Tijdens ons werk krijgen vaak dezelfde vragen. Daarom hebben we die voor je verzameld, zodat we je nog sneller van dienst zijn. Heb je een vraag die er niet tussen zit? Dan horen we het graag!

De kosten zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de waarde van het huis. De courtage spreek je af met de makelaar en bestaat vaak uit een percentage van de verkoopprijs of een vast bedrag met een percentage van de extra winst die wordt gemaakt. Ook is er een vast bedrag aan opstartkosten, voor bijvoorbeeld de plaatsing op Funda en de foto’s van de woning.

Ben je op zoek naar een makelaar voor de verkoop van je huis, bel dan Onderberg Makelaardij voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling. Door de staat van het huis, de buurt, de grote van het huis, de huidige huizenmarkt en historische verkoopgegevens te bekijken, bekijken wij wat een realistische verkoopprijs voor de woning is. 

Bij beide wordt de waarde van de woning berekend op basis van gegevens zoals: de staat van het huis, de buurt, aantal m², de huidige huizenmarkt en historische verkoopgegevens bepaald door een makelaar. Echter een waardepaling is (in de meeste gevallen gratis) bedoeld als indicatie van de advies verkoopprijs. Een volledig taxatierappport kan alleen worden opgemaakt door een gecertificeerd makelaar en is een uitgebreider rapport die meestal wordt gemaakt als zekerheidsstelling voor de hypotheekverstrekker. Aan het maken van een taxatierapport zitten wel kosten verbonden.

Steeds meer mensen verkopen hun woning zelf. Maar vergeet niet: ook dit kost geld! Het tarief van Makelaarsland is € 1290,- , maar er kunnen nog veel (verborgen) kosten bij komen. Daarbij is het echt lastiger dan je denkt om mensen die kritisch kijken je woning te laten zien en ook het maken van goede foto’s is niet voor iedereen weggelegd. Met een goede makelaar heb je altijd iemand met verstand van zaken om mee te overleggen. Toegang tot alle verkoopkanalen en bovenal: een goede makelaar verdient zijn courtage terug uit een goede onderhandeling.

Ieder heeft zijn eigen smaak, die naar voren komt in je interieur. Voor de verkoop is het belangrijk dat iedereen het huis voor zich kan zien in hun eigen stijl, daarom is een zo neutraal mogelijke uitstraling het beste. In de meeste gevallen is dit makkelijk te verwezenlijken. Ook dat loshangende draad, gat in de muur of loszittende dakpan zijn belangrijk om nog even te maken voor het huis in de verkoop gaat.

Bij Onderberg Makelaardij maken wij die zelf. Dus geen derde partij die door je woning heen loopt en nog een uur vrij van het werk.

Soms is het vinden van een juiste woning moeilijk, je bent altijd te laat, de juiste woning zit er net niet tussen of de verkoper aanvaard je bieding niet. Bij Onderberg Makelaardij weten wij vaak al wat er op de markt komt voor het op Funda staat. Ook kunnen wij helpen de zoekopdracht eens te bekijken en misschien wat aan te passen om wel al je woondromen te vervullen. Verder kunnen wij voor jou bieden en adviseren in de juiste prijs.

Het logo is ontworpen en getekend door Gerhard Onderberg. Mijn schoonvader.

Het is geinspireerd op de Peperbus en gevels voor vorige woningen van de Onderberg familie.

Kijk eens naar de sites van de makelaars in Zwolle, welke werkt goed en is duidelijk en overzichtelijk?

Zijn er ervaringen van vrienden, familie of buren die je mee kan laten wegen?

Kies dan 2 of 3 makelaars om langs te komen en kennis te maken. Met wie heb je een goede klik en wie is enthousiast over de woning en heeft een goede verkoopplan?

Ik kom uiteraard ook graag de woning bekijken. Als cadeautje krijg je een gratis verkoopstylingadvies.

Nee, dat is zeker geen bepalende factor. Bij een te hoge verkoopprijs kan het juist gebeuren dat een huis te lang te koop staat en uiteindelijk de prijs toch moet zakken. Houd ook rekening met persoonlijke omstandigheden. Bij bijvoorbeeld een scheiding of er is al een nieuwe woning aangekocht is een snelle verkoop zeker ook belangrijk.

Nee. Wat ook meetelt zijn de voorwaarden die de koper heeft. Zoals “verkoop onder voorbehoud verkoop eigen woning”. Er kan voorkeur worden gegeven aan een partij die niet zo’n voorwaarde heeft.

Zeker, de agenda van Onderberg Makelaardij loopt niet tot 17 uur. Ook voor 9 uur, na 17 uur of eventueel op zaterdag zijn afspraken mogelijk.

In het verkoopplan wat wij opmaken staan diverse contactmomenten al gepland.

Afhankelijk van wat en hoeveel er te melden is, kan dit via de app, mail of telefonisch.

Dat kan op zoveel manieren: telefonisch, per mail of door op kantoor langs te gaan.

Kies de vorm die het beste uitkomt, wij zorgen dat de koffie klaar staat en de mails en voice mail z.s.m. beantwoord. Kom hier in contact.

Wanneer de bedenktijd en eventuele ontbindende voorwaarden zijn verlopen.

Na het tekenen van de koopovereenkomst heeft de koper nog 3 werkdagen om zich te bedenken.